Llegir mata

Luna Miguel

Traducció d`Unai Velasco

Llegir fereix com una daga o com una fletxa que entra dins del cor. Els llibres són perillosos si es llegeixen amb la intensitat amb què es viu, i la protagonista d’aquest assaig ho fa amb voracitat, fins a l’extenuació. Sense mètode ni tècnica. Fins i tot el que no entén.

En aquestes pàgines, l’autora es desdobla en una munió de lectores. Els seus noms –Bulímica, Malaltissa, Submisa, Somàtica i Amorosa– ens relaten la recerca d’una identitat que pren veu i cos mitjançant els llibres, l’amor, l’amistat i el sexe. Una odissea que transita des de la mort fins al desig de saber-ho i comprendre-ho tot.

Llegir mata és un assaig narratiu, erudit i subjugant amb el qual la Luna Miguel enfonsa el tall de la seva escriptura sota la pell, allà on s’esborren les fronteres entre la ficció i la memòria, la imaginació i la carn.

Comprar llibre

Comença a llegir

Primera edició: abril de 2022
Col·lecció: bastardilla
Gènere: ensayo
ISBN: 978-84-17496-61-6
PVP: 12 €
Format: 11 x 17 cm. | rústica
Pàgines: 144

Com a lectora pateix, sí, però hi confia. Una pàgina de certs llibres és per a Glantz com la punta d’una daga entrant dins del seu cor. La imatge és molt més forta que la de la bulímia. No hi ha vòmit possible: hi ha un cop. La lectura és com un dany. Llegir és entregar-se als designis de l’altre. Per alliberar-se d’aquesta càrrega, sent que hauria de deixar el seu exemplar d’El mar, el mar abandonat en un carrer qualsevol. Hauria de tornar a l’espigó dels gats, llançar la novel·la a l’aigua, allà on havia volgut morir per mor de les seves lletres. Però tampoc no pot. La repulsió que ara li provoca el text és un motiu més per quedar-s’hi a dins. Tal vegada necessiti canviar d’exemplar.

X

Entérate de lo que pasa en La Caja

Encuentros con autores, novedades, presentaciones…