Els nous dictadors

Una radiografia de les formes actuals de tirania: el capital, els mitjans, les majories.

Qui són els nous dictadors? Amb quines armes exerceixen una tirania tan invisible com eficaç? Quines estratègies d’alliberament ens queden?

El professor Ramon Cotarelo reflexiona en aquest assaig sobre les formes actuals de dominació de la ciutadania. Aborda així conceptes fonamentals com la servitud voluntària o la tirania de la majoria. Tots dos s’amaguen darrere de les dictadures més o menys perceptibles que avui retallen la nostra llibertat: la dictadura constitucional, la dictadura militar, la dictadura comunicativa dels mitjans i la tirania del gran dictador contemporani del qual depenen els altres dictadors: el capital i la seva forma de dominació, el capitalisme.

 

Comprar libro

Comprar libro digital

Primera edició: setembre de 2019
Gènere: ensayo
ISBN: 978-84-17496-25-8
PVP: 16,00 €
Format: 14 x 21 cm. | rústica con solapas
Pàgines: 160

Com és possible l’obediència voluntària a la dictadura? L’obediència es garanteix amb una xarxa d’organització oligàrquica de beneficiats, de clients del dictador. Aquesta oligarquia es capil·laritza en la societat a través dels partits, que recorren als mitjans de comunicació i obtenen l’obediència de les persones que s’hi sotmeten voluntàriament. La servitud voluntària és la interiorització de les pautes d’obediència difoses pels beneficiats de l’oligarquia. La conclusió és clara: l’alliberament de la servitud comença amb la desobediència

 

X

Entérate de lo que pasa en La Caja

Encuentros con autores, novedades, presentaciones…